WhatsApp: hur löser man problemet med den fångade länken som får applikationen att krascha?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
Comment résoudre le problème du lien qui fait planter l

Det verkar finnas ett nytt problem som påverkar användare av WhatsApp, en av de mest populära apparna för snabbmeddelanden i världen. Faktum är att en skadlig länk cirkulerar och kan få programmet att krascha. I den här artikeln kommer vi att förklara detta problem i detalj samt lösningen för att åtgärda det.

WhatsApp-buggen länkade till en skadlig länk

De senaste dagarna har många användare klagat på en bugg på WhatsApp som får appen att krascha när de klickar på en viss länk. Den här länken, ofta åtföljd av ett provocerande eller spännande meddelande, uppmuntrar användare att klicka på den för att lära sig mer. Tyvärr, när användaren klickar på den här länken, slutar appen att fungera och svarar inte.

Hur man åtgärdar WhatsApp App Crash Link-problem
Hur man åtgärdar WhatsApp App Crash Link-problem

Konsekvenserna av buggen

Förutom att krascha appen kan denna bugg också orsaka prestandaproblem på din smartphone. Detta beror på att när appen kraschar kan den förbruka mycket systemresurser och därmed sakta ner din telefon. Dina konversationer kan också vara tillfälligt otillgängliga medan problemet kvarstår, vilket hindrar dig från att kommunicera med dina nära och kära.

Hur löser man detta problem?

Lyckligtvis finns det en metod för att fixa det här problemet och förhindra att den här skadliga länken kraschar din WhatsApp-app. Här är stegen att följa:

  1. Stäng appen : Om du klickade på länken och din app slutade fungera, stäng först WhatsApp helt.
  2. Starta om din smartphone : För att vara säker på att alla systemresurser är frigjorda, stäng av telefonen och slå på den igen.
  3. Uppdatera appen : Se till att du har den senaste versionen av WhatsApp genom att söka efter uppdateringar i Google Play Store eller Apple App Store.
  4. Ta bort inlägget som innehåller länken : För att förhindra att problemet uppstår igen, radera meddelandet som innehåller den skadliga länken i din WhatsApp-konversation.
  5. Blockera avsändaren : Slutligen, för att undvika att ta emot andra skadliga länkar, kom ihåg att blockera avsändaren av meddelandet.

Genom att följa dessa steg bör du kunna lösa problemet och återfå normal användning av WhatsApp-appen.

Hur kan man förhindra sådana problem?
Hur kan man förhindra sådana problem?

Hur kan man förhindra sådana problem?

För att undvika att stöta på den här typen av problem i framtiden, här är några tips för att använda WhatsApp på ett säkert sätt:

  • Akta dig för okända länkar : Klicka inte på länkar som skickas av personer du inte känner eller vars tillförlitlighet du inte är säker på.
  • Installera ett antivirusprogram : Använd antivirusprogram på din smartphone för att skydda dina data och upptäcka möjliga hot.
  • Uppdatera dina appar regelbundet : Uppdateringar innehåller ofta säkerhetskorrigeringar som hjälper till att bekämpa sårbarheter och buggar. Så se till att du alltid använder den senaste versionen av WhatsApp.
  • Rapportera problem : Om du har problem med WhatsApp, rapportera det till appens supportteam så att de kan arbeta med en lösning.

Vaksamhet är nyckeln

Sammanfattningsvis, även om denna skadliga länk kan orsaka problem i WhatsApp-applikationen, är det möjligt att åtgärda problemet genom att följa stegen som nämns ovan. Det är dock viktigt att vara vaksam när du använder programmet och vidta nödvändiga åtgärder för att undvika denna typ av situation i framtiden. Så du kan fortsätta att njuta av WhatsApp på ett säkert sätt för att kommunicera med dina vänner och familj.

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Nyheter » WhatsApp: hur löser man problemet med den fångade länken som får applikationen att krascha?