Testa din intelligens: tror du att du kan lösa gåtan på mindre än 45 sekunder?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
Enigme du papillon avec des allumettes

De senaste åren har pussel, hjärnspel och andra intellektuella utmaningar varit på topp på internet och sociala nätverk. Spelare uppmanas att anta allt mer komplexa logiska utmaningar för att testa sina analytiska färdigheter och intelligens. Idag tar vi oss an en originell utmaning: få tre trianglar genom att bara flytta två tändstickor ! Ett bra sätt att stimulera dina nervceller och träna ditt sinne! Så låt oss börja det här IQ-test utan vidare.

IQ-test: Flytta två tändstickor för att bilda tre trianglar från en fjärilsform

IQ-tester och gåtor är roliga sätt att utmana dig själv intellektuellt. Denna övning, innebär till exempel att flytta två tändstickor för att bilda tre trianglar från en fjärilsform. Nyckeln till framgång är att fokusera väl och ta dig tid.

Fjärilspussel med tändstickor
IQ-test med tändstickor

Vi måste noggrant överväga det föreslagna schemat och sedan hitta det bästa sättet att ordna matcherna så att var och en av dem skapar en separat triangel. Vi kan sedan observera det slutliga resultatet och jämföra vår lösning med den förväntade.

Det är viktigt att tänka på att den här typen av träning kräver mycket mer än bara en titt. Men när vi väl bemästrat oss känner vi oss nöjda med våra färdigheter och redo att gå vidare till nästa utmaning.

För att lyckas med den här typen av utmaningar måste du koncentrera dig väl och ta dig tid. Det är viktigt att noggrant överväga det föreslagna schemat innan du lägger ut tändstickorna för att bilda separata trianglar. När lösningen väl har hittats kan vi jämföra dess resultat med det förväntade och vara nöjda med dess prestanda. IQ-tester och gåtor är ett roligt sätt att testa dina intellektuella förmågor och god koncentration är avgörande för framgång.

Lösningen på den logiska utmaningen

Vi är glada att du antog den här utmaningen och ägnade lite tid åt att försöka komma på lösningen! Lyckligtvis förklaras lösningen i bilden nedan.

Fjärilsgåta med tändstickor - lösning
Lösning

Vi uppmuntrar dig att dela utmaningen med omgivningen på sociala medier för att sprida budskapet om denna gåta och låta fler människor pröva lyckan. Vi hoppas att du tyckte att den här upplevelsen var givande och rolig!

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » Testa din intelligens: tror du att du kan lösa gåtan på mindre än 45 sekunder?