Svår logisk gåta: försök hitta lösningen på denna utmaning med tändstickor

Publicerad på
av Cecilia Karlsson

Under de senaste åren har hjärntrick och den pussel har upplevt en aldrig tidigare skådad popularitet på internet och särskilt på sociala nätverk. På plattformar som TikTok eller Instagram utmanar tusentals människor sig själva dagligen för att stimulera sina hjärnor och sina logiska förmågor. Den här artikeln diskuterar en mycket intressant ny utmaning som har dykt upp de senaste dagarna: Geometry Challenge. Målet är att lägga till 3 tändstickor för att dela triangeln i 3 lika delar.

Hur delar man triangeln i tre lika delar genom att lägga till 3 tändstickor?

IQ-tester är ett sätt att bedöma och mäta kognitiva förmågor hos människor. Bland dessa tester är några sammansatta av visuella pussel som kräver god koncentration för att lösa. En av dessa utmaningar är att dela en triangel i 3 lika delar bara genom att lägga till 3 tändstickor.

IQ-test - lägg till 3 tändstickor för att dela triangeln i 3 lika delar
Lägg till 3 tändstickor för att dela triangeln i 3 lika delar

Denna gåta är relativt enkel att förstå, men du måste koncentrera dig väl för att hitta lösningen. Att göra detta, Vi Vi måste tänka på olika infallsvinklar och prova flera alternativ för att hitta rätt svar.

För att lyckas med den här typen av utmaningar gäller det att koncentrera sig. IQ-tester inkluderar visuella pussel som kräver god koncentration för att lösa. Att till exempel dela en triangel i 3 lika delar med endast 3 tändstickor kräver stor uppmärksamhet och noggrann eftertanke.

Vi måste analysera vinklarna och prova flera alternativ för att hitta rätt lösning. Koncentrationen är därför avgörande för att lösa denna övning och få ett bra betyg på IQ-tester.

Lösningen på utmaningen

Vi har hittat lösningen! Vi vill tacka alla som investerat i utmaningen och visat sin uthållighet i att hitta svaret. Lösningen är detaljerad i bilden nedan.

IQ-test - lägg till 3 tändstickor för att dela triangeln i 3 lika delar - lösning
Lösning

Tveka inte att dela det med ditt följe på sociala nätverk så att de också kan anta denna utmaning!

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » Svår logisk gåta: försök hitta lösningen på denna utmaning med tändstickor