Svår intellektuell utmaning: hur lång tid kommer det att ta dig att hitta lösningen på denna gåta?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson

matematiska utmaningar och intellektuella dyker upp från alla hörn av internet. Populariteten för dessa pussel återspeglar vår kollektiva fascination för mysterier och testet av vår förmåga att reda ut komplexa problem. Dagens utmaning är en unik aritmetisk gåta som kräver att vi tränar våra logiska färdigheter på ett djärvt sätt. Uppgift ? Ändra en ekvation för att göra den bara genom att flytta tändstickor.

Det sanna tecknet på intelligens är inte kunskap utan fantasi. -Albert Einstein

Lösningen kräver fräckhet och en del uppfinningsrikedom, och rekordtiden för att lösa den är mindre än 60 sekunder!

IQ-test: En ekvation, två matchningar, en lösning

Dessa gåtor och IQ-tester är vördade för sin förmåga att stimulera vårt intellekt. Underhållande och bildande på samma gång, de är riktig mental gymnastik. Dagens test föreslår att man ska manipulera en till synes enkel ekvation: 221-11-4=1. Syftet är att ta bort en tändsticka och flytta en annan för att få ekvationen korrekt.

IQ-test - 221-11-4=1
Matematik IQ-test

Ett test av logik och fräckhet

Dessa spel, som kräver intensiv koncentration och en stark känsla för logik, är ibland nedslående. Trots frustrationerna brukar upprepade försök och envishet löna sig. Med ett öppet sinne och ett innovativt förhållningssätt upptäcker vi ofta lösningen.

Nyckeln till mysteriet

Grattis till dig som antog denna utmaning och hittade lösningen! Lösningen, som illustreras nedan, visar att den korrekta ekvationen faktiskt är: 22-11-4=7.

IQ-test - 221-11-4=1 - genomgång
Lösningen förklaras

Segerns tillfredsställelse

Tack för ditt engagemang och den tid du har lagt ner på denna utmaning. Om du gillade den här intellektuella utmaningen, dela den gärna på sociala medier så att dina vänner och familj kan sätta sitt intellekt på prov också. Trots allt, att dela en utmaning är lika tillfredsställande som att lösa den !

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » Svår intellektuell utmaning: hur lång tid kommer det att ta dig att hitta lösningen på denna gåta?