Sommarens första fullmåne är en supermåne! Vilken påverkan på zodiakens tecken från den 3 juli?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
super pleine lune du 3 juillet 2023

Det astrala fenomenet Super måne är efterlängtad av astronomientusiaster, men också av dem som är intresserade av astrologi. Under denna nya sommarsäsong tillkännager den första fullmånen en exceptionell himmelsk händelse som påverkar zodiakens tecken. SÅ, vad förutser denna period för ditt stjärntecken från den 3 juli?

Vad är en supermåne och varför är den så speciell?

A Super måne är ett fenomen som uppstår när en fullmåne sammanfaller med den tidpunkt då månen är närmast jorden i sin bana, kallad perigeum. Denna närhet skapar en optisk illusion som gör att månen verkar större och ljusare än normalt, vilket ger en slående syn på natthimlen. Enligt astrologiexperter kan detta fenomen också påverka jordens energier och påverka zodiakens tecken.

Superfullmåne 3 juli 2023
Superfullmåne 3 juli 2023

Effekterna av supermånen på varje stjärntecken

Varje stjärntecken styrs av specifika element och planeter, som bestämmer deras karaktärsdrag, ambitioner och utmaningar. Ankomsten av Supermånen under denna sommarperiod kan därför orsaka omvälvningar i det dagliga livet och känslorna för varje individ enligt deras astrologiska tecken.

Bagge

Väduren, ett impulsivt och vågat eldtecken, kunde se sina energier tiodubblas genom inflytandet av denna supermåne. Den kommande perioden kommer att vara idealisk för att initiera ambitiösa projekt och fatta viktiga beslut.

Tjur

Oxen, ett stabilt och pragmatiskt jordtecken, måste vara uppmärksam på de möjligheter som kommer att uppstå under denna period. Månvibrationer kan medföra oväntade men fördelaktiga förändringar på lång sikt.

Tvillingarna

För Tvillingarna, ett mångsidigt och kommunikativt lufttecken, kommer denna supermåne att fokusera på mellanmänskliga relationer. De infödda i tecknet måste vara vaksamma för att undvika missförstånd och potentiella konflikter.

Cancer

Influerad direkt av månen, kommer infödarna i Kräftan att intensivt känna effekterna av denna supermåne. Deras intuition kommer att vara på topp, vilket gör det möjligt för dem att bättre förstå sina behov och de runt omkring dem.

Lejon

Lejonets infödda, ett kungligt och generöst eldtecken, kommer att bjudas in att visa kreativitet och öppenhet under denna period. Månenergier kommer att öka deras attraktionskraft, men kan också orsaka viss spänning i deras kärleksliv.

Virgin

Supermånen kommer att uppmuntra Jungfruns infödda, ett organiserat och noggrant jordtecken, att ta hand om sin kropp och sinne. Det kommer att vara viktigt att gynna stunder av vila och avkoppling för att upprätthålla en god känslomässig och fysisk balans.

Balans

Vågar, ett harmoniskt och sällskapligt lufttecken, måste anpassa sig till förändringarna som drivs av Supermånen. Professionella möjligheter kan uppstå som kräver flexibilitet och diplomati för att kunna utnyttjas i farten.

Skorpionen

För Scorpio, ett passionerat och mystiskt vattentecken, kommer denna supermåne att föra fram begravda hemligheter. Tecknets infödda kunde alltså ställas inför överraskande men befriande avslöjanden.

Skytten

Skytten, ett optimistiskt och äventyrligt eldtecken, kommer att se sina horisonter vidgas under påverkan av denna supermåne. Resor och kulturella upptäckter kommer att belysas, vilket ger den omättliga aptiten hos de infödda i tecknet för kunskap.

Stenbocken

Stenbockar, ambitiösa och tålmodiga jordtecken, måste vara uthålliga under denna period. De insatser som gjorts hittills kan äntligen bära frukt, förutsatt att vi inte ger upp inför hinder.

Vattumannen

För Vattumannen, ett oberoende och uppfinningsrikt lufttecken, kommer Supermånen att stimulera fantasi och intuition. Tecknets infödda kommer alltså att kunna hitta nya lösningar på de problem som uppstår för dem, förutsatt att de litar på sina instinkter.

Fiskarna

Slutligen kommer Fiskarna, ett känslomässigt och drömskt vattentecken, att knuffas av vibrationerna från denna supermåne. Perioden kommer att främja romantiska möten, men också för den medvetenhet som krävs för att gå vidare på vägen mot personlig prestation.

Ritualer och råd för att dra full nytta av Supermånen

För att få ut det mesta av denna supermåne, här är några enkla tips och ritualer att följa:

  • Meditation : ta en stund att fokusera på dina känslor och känslor under denna exceptionella fullmåne.
  • Att skriva : Skriv ner dina tankar och ambitioner under denna tid för att bättre förstå effekterna av Supermånen på ditt dagliga liv.
  • Anslut till naturen: dra nytta av sommarsäsongens fördelar för att ladda batterierna i kontakt med naturen.
  • Att vila : ge dig själv tid att slappna av och återhämta energierna som spenderats under denna intensiva period.

Således, genom att ta hänsyn till varje astrologiskt teckens särdrag och genom att följa några enkla tips, är det möjligt att dra full nytta av de fördelaktiga effekterna av denna sommars Supermåne.

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Astrologi » Sommarens första fullmåne är en supermåne! Vilken påverkan på zodiakens tecken från den 3 juli?