Personlighetstest: kan din första uppfattning avslöja om du är en drömmare eller en pragmatiker?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
Test de personnalité : Votre perception initiale peut-elle révéler si vous êtes un rêveur ou un pragmatique

personlighetstest har invaderat webben i några månader och lockat en allt större och mer nyfiken publik. Dessa tester, genom sin enkelhet och tillgänglighet, erbjuder en unik möjlighet att upptäcka sig själv, som en spegel som speglar själva essensen av vårt väsen. Bland dem det psykologiska testet som vi erbjuder dig idag utmärker sig för sin uppfinningsrikedom och popularitet. Det belyser den stora frågan: är du en idealistisk drömmare eller en pragmatisk realist?

Det finns tre extremt svåra saker: stål, en diamant och att känna sig själv. –Benjamin Franklin

Personlighetstest: Kan din första uppfattning avslöja om du är en drömmare eller en pragmatiker
Personlighetstest

För att genomföra detta test kan inget vara enklare. Titta bara på bilden ovan i fem sekunder och notera vad du ser först. Resultatet kan överraska dig.

Om du ser en gitarr

Gitarren uppenbarar i dig en livlig och nyfiken ande. Du är ständigt på jakt efter ny kunskap, vare sig genom musik, konst eller andra områden. Du tillhör dem som tror att livet är en bok, vars varje sida är en chans att växa.

Du är en idealistisk, driven av djärva idéer och en optimistisk anda. Du tror på en bättre värld och du har modet att bygga den. Din optimism smittar av sig: människor runt omkring dig hittar inspirationen och modet att ta sig upp och börja om.

Men din tendens att drömma kan ibland få dig att glömma att vidta åtgärder. Det är viktigt att komma ihåg att drömmar bara går i uppfyllelse om du ger dig själv möjligheten att uppnå dem.

Om du ser en giraff

GIRAFFEN identifierar dig som en jordnära och fokuserad individ. Din pragmatism och din förmåga att hålla fokus på dina projekt är dina främsta tillgångar, särskilt i den professionella världen. Dina medarbetare vet att de kan lita på att du utför även de mest komplexa uppgifterna med noggrannhet och precision.

Du är en realistisk, som föredrar action framför drömmar. För dig ges ingenting gratis och mirakel är sällsynta. Du tror på värdet av hårt arbete och konstant ansträngning för att förbättra din situation.

Men underskatta inte värdet av fantasi. Att drömma, även lite, kan öka din kreativitet och hjälpa dig att sticka ut. Vare sig genom musik, fotografi, skrivande eller målning, försök att stimulera din fantasi. Du kanske upptäcker att det ger en ny dimension till hur du är och gör.

Det sista ordet

Detta personlighetstest är ett verktyg bland många andra för att bättre förstå sig själv. Att han avslöjade för dig att vara en idealistisk drömmare eller en pragmatisk realist, kom ihåg att vår personlighet är komplex och mångdimensionell. I slutändan är det viktiga att veta vilka vi är och att använda den kunskapen för att leva ett rikt och tillfredsställande liv.

Oavsett om du är en drömmare som behöver göra mer eller en realist som skulle kunna använda lite mer fantasi, har varje personlighet sina styrkor och utmaningar. Så uppskatta vem du är, lär dig av dina utmaningar och fortsätt växa.

När allt kommer omkring, som Oscar Wilde sa så bra:

Var dig själv alla andra är redan tagna.

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » Personlighetstest: kan din första uppfattning avslöja om du är en drömmare eller en pragmatiker?