Personlighetstest: är du bekväm med ensamhet? Ta det här visuella testet för att ta reda på det

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
Test de personnalité sur la solitude

Självkännedom är en viktig nyckel för att framgångsrikt navigera genom livet, vare sig det är professionellt eller personligt. Under en anställningsintervjuDet är till exempel viktigt att veta hur man beskriver sig själv. I ditt personliga liv kan att bli medveten om dina egenskaper och dina fel hjälpa dig att utvecklas. Det är i detta sammanhang som vi nu erbjuder dig en visuellt test. Titta bara på bilden ett par ögonblick och identifiera sedan en form som fångar ditt öga. Sedan kan du hänvisa till tolkningarna nedan för att ta reda på vad ditt val avslöjar om ditt förhållande till ensamhet.

Det är nödvändigt att känna sig själv. Om det inte tjänar till att upptäcka sanningen, tjänar det åtminstone till att reglera ens liv, och det finns inget rättvisare. – Montaigne

Ensamhet personlighetstest
Ensamhet personlighetstest

Tolkning: Siluetten av ett huvud

Om din blick fångades av ett huvud på bilden kan det tyda på det ensamhet är en bekant följeslagare till dig. Du är den typen av person som inte behöver vänta på att andra ska följa med dig för att gå vidare i ditt liv. Oavsett om du får stöd eller inte, är du fast besluten att göra det som är nödvändigt för att uppnå dina ambitioner. Du har visat mod inför livet, med eller utan sällskap med dem som verkligen älskar dig. Du har faktiskt redan mött hyckleri och svek, upplevelser som har präglat dig djupt och påverkat din förmåga att lita på.

Du har utvecklat en vana att gör det själv och att inte be om hjälp, vilket kan förvirra dem runt omkring dig. När man erbjuds hjälp vet man inte alltid hur man ska reagera, man är så van att göra saker på egen hand. Du sticker också ut för din ansvarskänsla, du är den typ av person till vilken man kan anförtro ett uppdrag och vara säker på att det kommer att genomföras.

Du gillar att organisera ditt liv med ett exakt schema, som du följer noggrant. Du planerar i förväg allt du ska göra och du ser till att varje uppgift blir klar. Ensamhet skrämmer dig inte, tvärtom, det är genom att vara ensam du lyckas fokusera på dig själv igen. Du kan tillbringa dagar ensam utan att känna dig obekväm och till och med njuta av en offentlig plats i fullständig ensamhet. Med tiden har du blivit din bästa allierade, en attityd som utan tvekan är ett bra sätt att leva.

Tolkning: Grenarna på ett träd

Om det var grenarna på ett träd som fångade ditt öga, kan du ha svårt att vara ensam. Ensamhet och du verkar inte komma överens, eftersom du tenderar att gå vilse i en virvelvind av tankar, ofta fokuserad på dina upplevda misslyckanden. Du skyller dig själv för en massa saker och har svårt att sluta fred med dig själv. Du föredrar att undvika att vara ensam, av rädsla för att vissa situationer ska komma tillbaka för att förfölja ditt sinne och störta dig i obehag. När detta händer söker du snabbt efter att vara nära dina nära och kära eller andra människor. Det är dock inte hälsosamt att ständigt undvika ensamhet. Du är trots allt den första personen du kommer att tillbringa resten av ditt liv med!

Oavsett om du är i ett förhållande eller inte, om du har hittat ditt livs kärlek eller inte, spenderar du det mesta av din tid med dig själv. Det är därför det är viktigt att du gör fred med ditt förflutna, med de beslut du har fattat, och med allt som hänt dig. Det är viktigt att du förlåter dig själv för att du låter andra såra dig, för det var inte ditt fel, även om du kanske tycker något annat! Förlåt dig själv för alla dina misstag. Det är så du kommer att kunna tolerera ensamhet.

Du kanske känner att du inte har modet att gå framåt eller ta det första steget mot förändring. Säkert, det kan vara svårt i början. Du kanske till och med tror att det är omöjligt, men det är det inte. Se inom dig själv efter modet att möta världen, att konfrontera dig själv. Oavsett de negativa tankarna, låt dem inte definiera dig. Du måste ha din egen uppfattning om dig själv. Lär dig att acceptera konstruktiv kritik och ignorera okonstruktiv sådan! Om uppgiften verkligen verkar för komplex för dig att utföra, vet att du kan få sällskap av en professionell på denna resa. En person som kan fungera som din guide och lära dig lätthet i ensamhet.

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » Personlighetstest: är du bekväm med ensamhet? Ta det här visuella testet för att ta reda på det