Logisk pussel: tror du att du kan klara den här intellektuella utmaningen på mindre än 30 sekunder?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
Test QI - former 2 carrés et 4 triangles

Har du någonsin ställts inför ett IQ-test? Eller kanske kluriga pussel som testar ditt vett? Om så är fallet, kommer du att bli glad att veta att vi har den perfekta logiska hjärngympan för dig idag. Oroa dig inte om du inte vet vad detta pussel är för vi kommer att prata om det i detalj i den här artikeln.

Idag ska vi ta oss an ett pussel som kan lösas med bara fyra matcher. Målet är att bilda två rutor och fyra trianglar genom att flytta dessa tändstickor. Endast 5 % av människorna kommer dit på under 30 sekunder, så låt oss se om du är en av de lyckliga med ett skarpt, logiskt sinne!

IQ-test: flytta 4 tändstickor för att bilda 2 rutor och 4 trianglar

Idag har vi en utmaning för dig som kommer att testa ditt förstånd. Detta är ett pussel, för vilket du bara behöver flytta fyra tändstickor för att bilda två rutor och fyra trianglar. Den här utmaningen är ganska svår, och bara 5 % av människorna lyckas lösa den på mindre än 30 sekunder.

IQ-test - bilda 2 rutor och 4 trianglar
IQ-test

Detta pussel kan vara mycket intressant och utmanande för ditt sinne. Det är nödvändigt att observera situationen väl och att koncentrera sig innan man börjar tänka. Du måste tänka utanför ramarna för att hitta den slutliga lösningen och uppnå personlig tillfredsställelse samtidigt som du förbättrar din problemlösningsanda. Vi uppmanar dig därför att anta denna utmaning! Så, är du redo?

Målet är att bilda två rutor och fyra trianglar med dessa tändstickor, vilket inte är lätt! Endast 5 % av människorna gör det på under 30 sekunder, så ta dig tid att undersöka pusslet för att hitta det bästa sättet att använda tändstickor. Vi är säkra på att du kan möta denna utmaning med intelligens och kreativitet!

Lösningen på pusslet

Vi hälsar alla som tog sig tid att tänka igenom detta logiska pussel och har lösningen för dig! Det finns verkligen två möjliga lösningar, detaljerade i bilderna nedan. Dessa lösningar visar hur man flyttar de fyra tändstickorna för att bilda två rutor och fyra trianglar.

Lösning #1:

IQ-test - bilda 2 kvadrater och 4 trianglar - lösning 1
Alternativ 1

Lösning #2:

IQ-test - bilda 2 rutor och 4 trianglar - Lösning 2
Alternativ 2

Den här idén är verkligen utmanande och rolig. Det utmanar inte bara ditt sinne, det testar också din förmåga att komma med kreativa lösningar. Det kan vara mycket användbart i vardagen, då du lär dig att lösa problem med hjälp av olika strategier och tekniker. Vi hoppas att detta pussel har varit en inspirationskälla för dig!

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » Logisk pussel: tror du att du kan klara den här intellektuella utmaningen på mindre än 30 sekunder?