IQ-test: majoriteten av människor räknar 3 rektanglar men detta är inte det korrekta svaret. Hur många är det egentligen?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
IQ-test: hur många rektanglar finns det på bilden

Utmaningar och pussel har blivit mycket populära på Internet de senaste åren, särskilt tack vare sociala nätverk. Av hjärntrickav intellektuella utmaningarav intellektuella spel och logiska utmaningar utmana våra kognitiva förmågor.

Idag ska vi anta en utmaning som har gått runt på internet: IQ-testet som består av att räkna rätt antal rektanglar som bildas av tändstickor.

Låt oss börja nu i denna utmaning som inte kommer att lämna dig oberörd!

Räkna det korrekta antalet rektanglar som bildas av tändstickor i detta IQ-test

IQ-tester och pussel är utmaningar som kan testa koncentration och resonemang.

IQ-test: hur många rektanglar finns det på bilden
IQ-test: hur många rektanglar finns det på bilden?

Detta består av att räkna det korrekta antalet rektanglar som bildas av tändstickorna. Det är därför viktigt att koncentrera sig och undra. Det är faktiskt nödvändigt att hitta lösningen med precision för att lyckas med denna typ av utmaning.

Vi måste därför ta oss tid att hitta rätt svar och inte göra fel i våra beräkningar. Det går också att se dessa utmaningar som en möjlighet att utveckla våra kognitiva förmågor!

Vad är lösningen på dagens utmaning?

Vi berömmer alla som antog utmaningen och ägnade tid åt att försöka lösa detta problem. Det finns faktiskt 6 rektanglar och inte 3 eftersom det är viktigt att komma ihåg att kvadraten är en speciell rektangel som har sina fyra lika stora sidor och fyra räta vinklar.

IQ-test: hur många rektanglar finns det på bilden _ - svar
Lösningen på dagens intellektuella utmaning

Tveka inte att dela denna utmaning med dem runt omkring dig på sociala nätverk!

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » IQ-test: majoriteten av människor räknar 3 rektanglar men detta är inte det korrekta svaret. Hur många är det egentligen?