IQ-test: kommer du att vara smart nog att klara denna logiska utmaning på mindre än 12 sekunder?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
test qi - quel cadeau est le plus lourd

I denna logiska gåta, som ofta används som ett IQ-test, försök att identifiera det tyngsta presentpaketet bland de tre presentförpackningarna på bilden. Kan du lösa det här pusslet på 12 sekunder eller mindre?

Om du är den typen av person som älskar analysspel och pussel, är detta spel perfekt för dig. Inte bara han är underhållande, men det ger dig en korrekt bedömning av din IQ-nivå. Många tror att intelligens kan bestämmas av hur snabbt en person löser ett problem. Sätta dina logiska färdigheter på prov med denna gåta: identifiera det tyngsta presentpaketet på bilden.

IQ-test: vilket är det tyngsta presentpaketet?

iq test - vilken gåva är tyngst
IQ-test

På bilden ovan måste du identifiera det tyngsta presentpaketet. Ett alert sinne kan lös denna gåta på 12 sekunder genom att noggrant analysera varje presentförpackning placerad på en våg. Svaren listas precis under frågan, så fuska inte!

Tips: Analysera gåvornas vikt på den första vågen och sedan på den andra.

Lösningen på denna logiska gåta

Vågen hjälper dig att hitta svaret på denna gåta. I första omgången sattes ett presentpaket med rött band och ett paket med gult lock och blått band på vågen. Presentförpackningen med det röda bandet är tyngre än kartongen med det gula locket och det blå bandet.

När vi placerade den andra uppsättningen lådor på vågen fann vi att lådan med det röda bandet var ljusare än den prickiga lådan med blått band.

Genom att jämföra dessa två datauppsättningar kan vi dra slutsatsen att bland de tre olika presentförpackningarna är den med prickar och det blåa bandet tyngst.

iq test - vilken gåva är den tyngsta - genomgång
IQ-test

Denna gåta har designats för att testa din observation och intelligens. För att lösa det måste du använda sidotänkande. Svaret är att den blå bandlådan är den tyngsta.

Om du löste pusslet på 12 sekunder betyder det att du kan vara ganska nöjd med dina kognitiva förmågor. Men oroa dig inte, den här typen av gåta är bara ett roligt sätt att testa din IQ. Om du vill veta din sanna IQ-poäng är det bäst att göra ett officiellt IQ-test.

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » IQ-test: kommer du att vara smart nog att klara denna logiska utmaning på mindre än 12 sekunder?