IQ-test: endast 17 % av internetanvändarna lyckas lösa denna djävulska klädgåta

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
combien de trous y a-t-il dans le tshirt

I dagens digitala värld är illusioner vanliga. Särskilt sociala medier är grogrund för mysterier och intellektuella utmaningar. Det är ett utrymme där användare strävar efter att lösa pussel och gåtor och tränar sina mentala muskler. Ett av dessa pussel, det verkar enkelt på ytan, lyckades förvirra de allra flesta internetanvändare. Detta är den till synes enkla men förvånansvärt komplexa frågan: hur många hål har denna håliga t-shirt?

hur många hål är det i tröjan
hur många hål är det i tröjan?

”Det som är uppenbart är inte alltid sant, och det som är sant är inte alltid uppenbart. »

Enligt en pålitlig källa, nämligen webbplatsen BrightSide, endast 17 % av internetanvändarna kunde fastställa det exakta antalet hål i en t-shirt. Så hur många hål har en t-shirt egentligen? Gör dig redo, svaret kan överraska dig!

En brain teaser

När du först ser en t-shirt ser det ut som att det bara finns två hål framtill. Dock, verkligheten är en helt annan. Faktum är att en t-shirt har många fler hål än vad det verkar vid första anblicken. Låt oss räkna dem tillsammans för att skingra illusionen.

hål i tshirt iq-testet
hål i tshirt iq-testet

Och svaret är…

Du gissade rätt, de två synliga hålen på framsidan av t-shirten är bara toppen av ett isberg. Om vi ​​anser att varje öppning är ett hål, så finns det ytterligare två hål på baksidan av t-shirten. Det ger totalt fyra.

Det är dock inte allt. Efter att ha tagit hänsyn till hålen i bålen och ryggen får vi inte glömma hålen i armarna och huvudet. Detta lägger till ytterligare tre hål, vilket ger den totala summan till sju. Precis när du tror att du är klar visas ett sista hål: det nedre hålet på t-shirten.

IQ-testhål i tröjan - svar
Svar

Hål 1 : höger ärm
Hål 2 : vänster ärm
Hål 3 : halshål
Hål 4 : bottenhål
Hål 5 och 6 : främre och bakre hål nummer 1
Hål 7 och 8 : främre och bakre hål nummer 2

Så hur många hål har den här t-shirten? Du gissade rätt, svaret är åtta!

Sammanfattning av sidan

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » IQ-test: endast 17 % av internetanvändarna lyckas lösa denna djävulska klädgåta