IQ-test: det är möjligt att hitta lösningen på denna matematiska gåta på mindre än 30 sekunder. Kommer du dit?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson

Utmaningar och gåtor har blivit mycket populära på internet och sociala nätverk. Oavsett om det är för att skruva ner tiden, testa hans logiska färdigheter eller testa hans minne hjärntrick etablerade sig snabbt som en underhållande aktivitet i sig. Idag ger vi dig en intellektuell utmaning som består av att hitta det saknade talet i den sista cirkeln på mindre än 30 sekunder. Så, är du redo att anta den här utmaningen?

Låt oss se vad som är sambandet mellan siffrorna och beräkningslogiken för att hitta det saknade talet i den tredje cirkeln.

IQ-test: vilket nummer saknas i den tredje cirkeln?

IQ-tester används regelbundet för att mäta nivån på logik och av förståelse. De pussel som ingår i det är utformade för att stimulera hjärnan att observera hur vi närmar oss problem.

IQ-test - vad är det som saknas i den sista cirkeln
IQ-test

Dessa tester kan relateras till sökningen efter ett saknat nummer i en cirkel, där det är nödvändigt att förstå förhållandet mellan siffror och tillämpa logik för att hitta lösningen. I det här specifika fallet är det viktigt att noggrant observera cirklarnas mönster och vara uppmärksam på sambanden mellan de olika talen, sedan använda vår förmåga att lösa matematiska problem för att hitta det saknade numret.

IQ-tester är utformade för att stimulera vår hjärna och tillåta oss att lösa pussel som kräver god logik och förståelse. För att lyckas med den här typen av utmaningar är det därför viktigt att koncentrera dig och observera noggrant mönstret av cirklarna för att bättre förstå sambandet mellan siffror. Förmågan att lösa matematiska problem och tillämpa logik blir då nödvändig för att hitta det saknade talet. Maximal koncentration är därför absolut nödvändig för att lyckas med denna typ av utmaning.

Lösningen av det matematiska pusslet

Det är dags att gratulera alla som antagit utmaningen! Tack vare deras uthållighet och logik fann man lösningen: du var tvungen att multiplicera siffrorna runt cirkeln och subtrahera 10 för att få resultatet av mitten. Det saknade numret var därför 1.

IQ-test - vad är det som saknas i den sista cirkeln - lösning
Lösning

Vi vill tacka de modiga människorna som deltog i detta spel och ägnade tid åt att hitta rätt svar. Om du gillade den här övningen, dela den på dina sociala nätverk så att andra kan anta utmaningen!

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » IQ-test: det är möjligt att hitta lösningen på denna matematiska gåta på mindre än 30 sekunder. Kommer du dit?