IQ-test: bara genier kan hitta rätt resultat på mindre än 60 sekunder

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
Test QI - trouver le résultat de la dernière équation

Klockan, kalkylatorn och glödlampsgåtan är den senaste matematikgåtan som är på modet på WhatsApp och Facebook. För denna gåta måste vi hitta svaret på ekvationen ”klocka + kalkylator x glödlampa”. Det kan tyckas svårt, men det är faktiskt ganska enkelt om du använder dina matematikkunskaper, logik och din känsla för observation.

Om du har fastnat i pusslet, oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig. Vi ger dig lösningen och detaljerar beräkningen längst ner i artikeln så att du kan kontrollera ditt svar på detta populära IQ-test.

IQ-test: en matematisk gåta som kräver logik och observation

IQ-test - hitta resultatet av den sista ekvationen
IQ-test

Det finns massor av pussel av det här slaget på internet men vi gillade särskilt det här, som var fallet med det här, och det är därför vi delar det med dig idag. Faktum är att de allra flesta människor som rusade till ge ett svar på mindre än 60 sekunder hade helt enkelt fel.

Det är därför vi insisterar på det faktum att det är extremt viktigt att koncentrera sig och komma ihåg reglerna för elementära beräkningar väl. Upp till dig ! Vi ses nedan för svaret på denna matematiska gåta och detaljerna i beräkningen.

Svaret på gåtan

Om du fick rätt resultat går du vidare till nästa matteutmaning. Om du inte har hittat rätt svar, ägna en stund till läs detaljerna och se när du gjorde ett misstag. Svaret är: 333. Grattis om du hittade den!

Så här får du rätt resultat

För att lösa detta pussel måste vi hitta värdet på tre föremål: en klocka, en miniräknare och en glödlampa.

IQ-test - hitta resultatet av den sista ekvationen - lösning
Lösning

Låt oss först lösa värdet på klockan. Den första detalj som hoppar ut på dig är tiden som visas på var och en av de 3 klockorna. Detta ger oss 09.00 + 09.00 + 03.00 = 21. En klocka tar därför värdet av den tid den visar.

Låt oss nu hitta värdet på en miniräknare. Det finns tre miniräknare, så 30/3=10. Men som vi sa till dig, det är viktigt att vara uppmärksam på varje detalj. Titta på siffrorna skrivna på varje miniräknare: 1+2+3+4=10. I detta specifika fallen miniräknare har värdet 10.

Låt oss nu gå vidare till värdet på en glödlampa. 1 glödlampa + 1 glödlampa – 1 glödlampa = 15, alltså 2 glödlampor – 1 glödlampa = 15. Kommer ni ihåg reglerna för ekvationer? A glödlampa med 5 lampor ovanför är därför lika med 15. 2×15-15=15.

Har du noterat detaljen? En glödlampa med 5 lampor är lika med 15. En glödlampa med bara en lampa är då lika med 15/5=3.

Så låt oss gå till sista raden. Om du har följt väl och observerat varje detalj väl, kan du nu hitta lösningen på problemet.

Om vi ​​tittar på den sista ekvationen och varje detalj i den får vi följande ekvation: En klocka som visar klockan 9 + en miniräknare som visar ”1224” x 3 glödlampor som vardera har 4 lampor. Allt du behöver göra är att tillämpa beräkningsreglerna för att komma fram till följande resultat:

  • 9 + (1+2+2+4) x (3x(4×3))
  • = 9 + 9 x 36
  • = 9 + 324
  • = 333

Slutresultatet är verkligen 333.

Gillade du det här pusslet? Låt det bli känt och utmana dem runt omkring dig genom att dela detta test runt dig.

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » IQ-test: bara genier kan hitta rätt resultat på mindre än 60 sekunder