IQ-test: bara genier kan hitta lösningen på mindre än 25 sekunder. Är du en?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson

Pussel och andra pusselspel är mycket populära på Internet och sociala nätverk. Intellektuella utmaningar är bland de mest kända och används ofta för att bedöma en individs förmågor. I den här utmaningen försöker vi hitta det saknade talet i en serie siffror. För att uppnå detta måste man förstå den bakomliggande logiken som kopplar samman dessa siffror.

Så nu ska vi se om du är redo att anta den här utmaningen och hitta det saknade numret!

IQ-test: vilket nummer saknas?

IQ-tester och pussel är ett bra sätt att bedöma och utveckla logiska förmågor, problemlösning och analytiskt sinne. Testerna går ut på att hitta sambandet mellan talen och beräkningslogiken för att hitta det saknade talet i en given serie.

iq test - vad är det som saknas i nummerserien
IQ-test

Dessa pussel kräver ansträngning för att visualisera, förstå och koppla information för att hitta en lösning. Ett IQ-test är ett utmärkt verktyg för att träna upp våra kognitiva förmågor mht resonemangeftersom man inte bara måste förstå konceptet, utan också kunna identifiera sambandet mellan varje element och logiken i beräkningen för att hitta det förväntade resultatet.

Att klara ett IQ-test eller en gåta kräver koncentration och uppmärksamhet. Det krävs fokus för att korrekt visualisera, förstå och koppla den information som behövs för att lösa problemet för att hitta rätt lösning.

Lösningen på den intellektuella utmaningen

Grattis till alla som antog utmaningen och hittade lösningen! Det saknade talet var faktiskt 4. Det var nödvändigt att sätta ihop de två siffrorna i exteriörerna och dividera med 12, vilket ger 4 med 8 > 48 > 48/12=4.

iq test - vad är det som saknas i talserien - lösning
Lösning

Tack alla för att ni lagt ner tid på att försöka hitta lösningen! Om du gillade den här utmaningen, tveka inte att dela den runt dig på sociala nätverk så att andra människor också kan ha kul med att lösa den.

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Psykologi » IQ-test: bara genier kan hitta lösningen på mindre än 25 sekunder. Är du en?