Hur rengör man sminkborstar med bakpulver?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
Comment nettoyer les pinceaux de maquillage avec du bicarbonate de soude

Sminkborstar är viktiga verktyg för framgångsrik makeup. Ändå förbises de ofta när det kommer till deras underhåll. Det är viktigt att rengöra dina borstar regelbundet för att förhindra spridning av bakterier och för att garantera optimal användning. Upptäck hur du rengör dina sminkborstar med bakpulver, en enkel, naturlig och ekonomisk metod.

Varför rengöra dina sminkborstar?

Att rengöra sminkborstar är viktigt av flera skäl. Först och främst bevarar det kvaliteten och mjukheten hos de hårstrån som utgör dessa tillbehör. Sminkrester, damm och andra föroreningar samlas på borsten med tiden och kan orsaka för tidigt slitage.

Hur man rengör sminkborstar med bakpulver
Hur rengör man sminkborstar med bakpulver?

Då bidrar det regelbundna underhållet av borstarna till bibehålla optimal hygien. Detta begränsar risken för hudinfektioner eller dermatologiska problem kopplade till användning av smutsiga borstar.

Bakpulvermetoden för rengöring av borstar

Det finns olika metoder för att underhålla dina sminkborstar. Bland dessa erbjuder bakpulver en naturlig och ekonomisk lösning för att effektivt rengöra dina borstar.

Stadierna av bakpulver

  1. Blanda bakpulver och vatten : Häll två matskedar bakpulver i en behållare och tillsätt varmt vatten för att bilda en homogen pasta.
  2. Förbered dina penslar : Ta bort överflödigt smink från borsten genom att försiktigt föra fingret över det eller knacka lätt med borsthandtaget mot en kant.
  3. Doppa penslarna i bakpulvermassan : Doppa borsten på borstarna i den erhållna pastan och massera dem försiktigt för att impregnera dem väl med preparatet.
  4. Låt det verka i några minuter : låt borstarna vila i cirka fem minuter så att bakpulver kan verka på rester och föroreningar som finns på borsten.
  5. Skölj noggrant med ljummet vatten : ta bort alla spår av bakpulver genom att försiktigt skölja penslarna under en stråle med ljummet vatten. Var noga med att inte blöta handtaget eller metalldelen som håller borsten.
  6. Torka dina borstar : efter att du sköljt dem, krama försiktigt penslarna i en ren handduk för att ta bort överflödigt vatten. Låt sedan torka i det fria, helst med borsthuvudet nedåt för att inte skada deras form.

Denna rengöringsmetod för bakpulver är särskilt lämplig för penslar som används med torra produkter, som ögonskugga eller puder. Den tar bort orenheter och neutraliserar lukter utan att skada håret.

Naturliga alternativ till bakpulver

Om du vill prova andra naturliga sätt att ta hand om dina sminkborstar, här är några alternativ:

  • vit vinäger : blanda en volym vit vinäger med två volymer ljummet vatten och blötlägg dina penslar i det i några minuter. Skölj noga med rent vatten och låt lufttorka.
  • Olivolja : denna metod är särskilt effektiv för rengöring av borstar som används med feta produkter, som foundations eller läppstift. Häll några droppar olivolja på en ren bomull eller trasa och för den över borsten på borstarna. Skölj sedan med ljummet vatten och låt torka.
  • vegetabiliska oljor : du kan också välja vegetabiliska oljor som kokosolja eller sötmandelolja för att rengöra borstar som används med feta produkter. Fortsätt på samma sätt som med olivolja.

Valet av rengöringsmetod kommer att bero på dina preferenser och de produkter du har tillgängliga.. Tveka inte att testa flera tekniker för att hitta den som bäst passar dina behov och din skönhetsrutin.

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Nyheter » Hur rengör man sminkborstar med bakpulver?