Hur gör man en naturlig och ekologisk luftfräschare för att neutralisera skräplukter?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
Comment fabriquer un désodorisant pour neutraliser les odeurs d’ordures

Soplukter kan vara mycket obehagliga och genomgripande i ditt hem, speciellt om du har en papperskorg i närheten. Lyckligtvis är det möjligt att göra en effektiv och naturlig luftfräschare för att neutralisera dessa obehagliga lukter. I den här artikeln går vi igenom stegen för att skapa din egen luftfräschare och några tips att använda den optimalt.

De nödvändiga ingredienserna

För att göra en naturlig och ekologisk luftfräschare, här är listan över ingredienser du behöver:

 1. Bakpulver
 2. Eteriska oljor (till exempel: lavendel, citron, eukalyptus, etc.)
 3. Vatten
 4. En tom vaporizer
Hur man gör en luftfräschare för att neutralisera skräplukter
Hur gör man en luftfräschare för att neutralisera skräplukter?

Förberedelsesteg

Följ dessa enkla steg för att förbereda din luftfräschare:

 1. Blanda bakpulver och vatten: Blanda två matskedar bakpulver i en skål med en kopp varmt vatten. Rör om väl tills bakpulver är helt upplöst.
 2. Tillsätt eteriska oljor: Välj en eller flera eteriska oljor enligt dina önskemål och tillsätt cirka 20 droppar till blandningen av bakpulver och vatten. Blanda allt försiktigt. De tillsatta eteriska oljorna tjänar inte bara till att maskera lukter, utan också för att ge en behaglig och doftande touch till den omgivande luften.
 3. Överför blandningen till en förångare: Använd en tratt och häll blandningen i en tom sprayflaska. Skruva sedan på locket ordentligt och skaka ordentligt för att homogenisera lösningen.
neutralisera dålig lukt från soptunnor
neutralisera dålig lukt från soptunnor

Användning av luftfräschare

För att använda din hemmagjorda luftfräschare, följ dessa tips:

 • Spraya runt papperskorgen : Spraya lösningen rikligt runt soptunnan för att eliminera obehagliga lukter. Se till att täcka alla potentiellt illaluktande ytor (soppåse, behållare, etc.).
 • Spraya regelbundet : För att behålla en fräsch miljö, tveka inte att använda din luftfräschare regelbundet. Detta kommer effektivt att neutralisera lukter innan de blir för överväldigande.
 • Notera : Du kan också använda denna luftfräschare för att eliminera dålig lukt i andra delar av ditt hem, som badrummet, köket eller sovrummen.

 • Byt eteriska oljor: Tveka inte att variera de eteriska oljorna som används för att ge en annan touch till varje användning. Du kan till exempel använda eterisk lavendelolja för en avslappnande effekt, eller citron för en fräschare, mer energigivande doft.

Genom att följa dessa enkla steg och använda naturliga ingredienser kan du göra en effektiv luftfräschare som neutraliserar skräplukter utan att skada miljön. Så varsågod, prova detta recept idag och njut av ett fräscht doftande hem!

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Nyheter » Hur gör man en naturlig och ekologisk luftfräschare för att neutralisera skräplukter?