Hur förvandlar man enkelt en Android-smartphone till en Dashcam för din bil?

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
Dashcam voiture avec un smartphone

Förvandla din Android-smartphone till en dashcam för din bil

Dashcams blir allt populärare bland förare. Dessa kameror ombord kan spela in allt som händer på vägen och kan vara mycket användbara i händelse av en olycka eller tvist.

Om du ännu inte har en instrumentbräda och du har en Android-smartphone, vet att du kan förvandla den till en riktig instrumentbrädakamera. I den här artikeln kommer vi att se hur du går tillväga, applikationerna att gynna samt några råd för att installera din smartphone korrekt i din bil.

Använd en dedikerad app

Till att börja med är det nödvändigt att välja en applikation anpassad för att förvandla din Android-smartphone till en dashcam. Det finns flera alternativ tillgängliga i Google Play Butik, men alla erbjuder inte samma funktioner eller samma kvalitet på användningen. Här är några beprövade appförslag:

Bil-dashcam med en smartphone
Bil-dashcam med en smartphone
  1. AutoGuard Dash Cam : denna gratisapplikation erbjuder många alternativ som bakgrundsvideoinspelning, möjlighet att ta bilder under inspelning, visning av hastighet och resa på video, etc.
  2. DailyRoads Travel : även gratis, den här appen erbjuder intressanta funktioner som automatisk radering av de äldsta videorna för att frigöra lagringsutrymme, eller säkerhetskopiering av videor i händelse av att en viktig händelse upptäcks (plötslig inbromsning, stöt, etc.).
  3. CamOnRoad : förutom att spela in videor av dina resor, erbjuder denna gratisapplikation en GPS-navigeringstjänst och låter dig lagra dina videor i molnet.

Det rekommenderas att testa flera applikationer för att hitta den som bäst passar dina behov och din smartphone. Tveka inte att konsultera användarrecensioner för att få en uppfattning om kvaliteten och driften av varje app.

Konfigurera applikationen korrekt

Videoinställningar

När applikationen väl har valts är det viktigt att konfigurera det korrekt för att optimera användningen av din Android-smarttelefon som en dashcam. Ta först tid att justera videoinställningarna. De flesta applikationer låter dig välja upplösning, kvalitet och format för videon. Det är i allmänhet att rekommendera att välja en HD-upplösning (720p eller 1080p) för att få tillräckligt tydliga och detaljerade bilder. Var dock försiktig, för en hög upplösning innebär också större filer och därför ett lagringsutrymme som snabbt mättas.

Använd en smartphone för att förvandla den till en instrumentkamera
Använd en smartphone för att förvandla den till en instrumentkamera

Förvaringshantering

På tal om lagring är det viktigt att kontrollera att din smartphone har tillräckligt med kapacitet för att spara videoklipp från dina resor. Använd om möjligt ett microSD-kort för att utöka enhetens minne. Överväg också att aktivera loopinspelningsfunktionen om den är tillgänglig, som skriver över de äldsta videorna när lagringsutrymmet är fullt.

Installera smarttelefonen i bilen

För att använda din Android-smarttelefon som en instrumentbräda, är det viktigt att placera den korrekt i ditt fordon. Målet är att hitta en stabil och säker plats, utan att hindra förarens sikt.

Välj ett lämpligt medium

Flera typer av smartphonehållare finns tillgängliga på marknaden. Här är några vanliga modeller:

  • Sugkoppshållare : denna typ av stöd fästs på vindrutan eller sidorutan med hjälp av en sugkopp. Det ger generellt bra stabilitet och är lätt att installera.
  • Stöd för ventilationsgaller : detta stöd fästs direkt på bilens luftventiler. Det är mindre skrymmande än ett sugkoppsstöd men kan vara mindre stabilt beroende på gallermodellerna.
  • Självhäftande baksida : vissa fästen har ett självhäftande monteringssystem, som kan placeras på instrumentbrädan eller någon annan plan yta. Se till att rengöra ytan väl innan du fäster stödet för att säkerställa optimal vidhäftning.

Vilken typ av stöd du än väljer, välj en modell med ledad arm så att du enkelt kan justera betraktningsvinkeln på din smartphone.

Anslut smarttelefonen till en strömkälla

Slutligen, tänk på att kontinuerlig videoinspelning belastar din smartphones batteri mycket. Det rekommenderas därför att ansluta den till en strömkälla, till exempel en cigarettändarutladdare eller ett externt batteri, för att förhindra att den stängs av under dina resor.

Du är nu redo att använda din Android-smartphone som en dashcam! Kom ihåg att regelbundet kontrollera att applikationen fungerar korrekt och konsultera de inspelade videorna för att säkerställa deras kvalitet.

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Nyheter » Hur förvandlar man enkelt en Android-smartphone till en Dashcam för din bil?