De mest galna stjärntecknen: när astrologin avslöjar våra tvångstankar

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
les signes astrologiques les plus maniaques

I astrologins stora universum har varje stjärntecken sina egna egenskaper och personlighetsdrag. Bland dessa egenskaper sticker vissa tecken ut för sin ”maniska” sida. Det är faktiskt två tecken i synnerhet är kända för att ha en förkärlek för kontroll och organisation : Stenbocken och Jungfrun. Låt oss tillsammans ta reda på vad som gör dessa skyltar så speciella.

Stenbocken: kontrollfreaken

Född mellan 22 december och 19 januari anses Stenbocken ofta vara det mest maniska stjärntecknet. Människor som är födda under detta tecken har en stark tendens att vilja kontrollera allt, och detta kan uttryckas på olika sätt.

Besatthet av ett väl utfört jobb

För en Stenbocken är ingenting viktigare än att utföra kvalitetsarbete. De är extremt noggranna och samvetsgranna och kan inte stå ut med tanken på att skynda på sina uppgifter eller låta misstag gå obemärkt förbi.. Denna besatthet av ett väl utfört arbete kan leda till att de spenderar mycket tid på ett projekt, även om det innebär att offra sitt sociala liv eller sin sömn.

  • Behov av planering: Stenbockar gillar att veta vart de är på väg och hatar det oväntade. Så de behöver ofta planera sina dagar, veckor och till och med månader i förväg för att få en tydlig bild av vad som komma skall.
  • Relationskontroll: I sina vänliga eller romantiska relationer kan Stenbockar också försöka utöva viss kontroll över dem runt omkring dem. De är lojala och beskyddande, men kan ibland vara besittande eller avundsjuka.
de mest maniska stjärntecknen
de mest maniska stjärntecknen

Tips för att hantera Stenbockens manicness

För att hjälpa en Stenbocken att bättre hantera sin maniska sida, är det viktigt att låta dem uttrycka sig och dela sina bekymmer. Att erbjuda honom en lugnande och säker miljö kan också hjälpa honom att slappna av och acceptera att släppa taget då och då.

Jungfrun: organisationsfreaken

Född mellan 23 augusti och 22 september, Jungfrun är det näst mest maniska stjärntecknet. Människor som är födda under detta tecken är särskilt fästa vid ordning och reda, vare sig i deras personliga eller professionella liv.

Ett städat liv

Jungfrur gillar allt städat och organiserat runt dem. De tål inte röran och kan lägga mycket tid på att städa, sortera och organisera sin miljö. Detta gäller både deras hem och deras arbetsyta, där de tenderar att klassificera och märka allt för att lättare hitta rätt..

  • Tidsplanering : Jungfrur är också mycket uppmärksamma på hur de hanterar sin tid. De behöver ha en väletablerad rutin och kan känna sig desorienterade om något stör deras schema.
  • Öga för detaljer: Dessutom är Jungfrur mycket detaljorienterade och kan spendera timmar på en uppgift för att vara säker på att den görs perfekt. Denna uppmärksamhet på detaljer kan ibland göra dem krävande av sig själva och andra.

Tricket för att hantera Jungfrumanicitet

För att hjälpa en Jungfru att bättre hantera sin maniska sida kan det vara bra att erbjuda dem aktiviteter som hjälper dem att slappna av och släppa taget. Meditation, yoga eller utövande av en sport kan hjälpa till att minska stress och lära honom att acceptera att allt inte alltid är perfekt.

Stenbocken och Jungfrun, de mest galna stjärntecknen

Som vi just har sett är Stenbocken och Jungfrun de två mest maniska stjärntecknen. Stenbocken försöker framför allt kontrollera allt, medan Jungfrun är besatt av organisation och städning. Även om dessa karaktärsdrag kan göra dem krävande av sig själva och omgivningen är det viktigt att komma ihåg att varje tecken också har egenskaper som gör det starkt.

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Astrologi » De mest galna stjärntecknen: när astrologin avslöjar våra tvångstankar