Beprövade metoder för att permanent eliminera dålig lukt från din mikrovågsugn

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
comment enlever mauvaise odeur micro onde

En mikrovågsugn är ett oumbärligt verktyg i varje modernt kök. Den här enheten kan dock snabbt bli en källa till besvär på grund av de ihållande lukterna som sätter sig där. I den här guiden kommer du att upptäcka två effektiva tips för att ta bort dessa dåliga lukter: en med hjälp av citron och den andra, den vinäger.

Bli av med dålig mikrovågslukt med citron

Citronens renande kraft är välkänd. Dess syra tar bort envisa fläckar och dess fräscha doft hjälper till att neutralisera dålig lukt.

Så här använder du citron för att deodorisera din mikrovågsugn:

  1. Skär en citron på mitten och pressa saften i en värmesäker skål.
  2. Tillsätt en halv kopp vatten till citronsaften.
  3. Sätt skålen i mikron och värm i tre minuter på maximal effekt.
  4. Låt skålen stå i mikron i ytterligare fem minuter utan att öppna luckan. Ångan som produceras av citronvattnet sprider sig i apparaten och neutraliserar dålig lukt.
  5. Ta slutligen bort behållaren och torka av insidan av mikrovågsugnen med en ren trasa. Inte bara kommer lukten att förbättras, utan citronen kommer också att ha underlättat rengöringen genom att mjuka upp matrester som fastnat.
hur man tar bort dålig mikrovågslukt
hur tar man bort dålig lukt i mikrovågsugnen?

Deodorisera din mikrovågsugn med vinäger

Om det är något som vinäger gör lika bra som citron, är det att rengöra på djupet och eliminera dålig lukt. Detta beror på att vinäger är ett mycket effektivt naturligt desinfektionsmedel som kan hjälpa till att ta bort matrester och de lukter de producerar.

Så här använder du vinäger för att fräscha upp din mikrovågsugn:

  1. Häll en halv kopp vit vinäger i en värmesäker skål.
  2. Tillsätt en halv kopp vatten till vinägern.
  3. Sätt skålen i mikron och värm i fyra minuter på hög effekt.
  4. Låt stå i några minuter för att blandningen ska verka.
  5. Öppna mikrovågsugnen och ta försiktigt bort skålen (den blir varm!). Torka sedan helt enkelt av enhetens insida med en mjuk, ren trasa. Du kommer att upptäcka att inte bara lukterna är borta, utan vinägern har också hjälpt till att lossa eventuella matrester, vilket gör städningen mycket lättare.

Med dessa två enkla och naturliga metoder kan din mikrovågsugn återfå sin ursprungliga fräschör utan användning av starka kemikalier. Och den bästa delen? Citron och vinäger finns förmodligen redan i ditt kök! Så låt inte dålig lukt förstöra ditt matlagningsnöje – prova dessa hacks idag!

Sammanfattning av sidan

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Nyheter » Beprövade metoder för att permanent eliminera dålig lukt från din mikrovågsugn