5 överraskande tips för att rengöra allt i huset med raklödder

Publicerad på
av Cecilia Karlsson
5 astuces pour tout nettoyer dans la maison avec de la mousse à raser

Raklödder är en produkt som vanligtvis finns i alla badrum. Men visste du att den också kan användas för att rengöra många ytor och föremål i ditt hem? Här är 5 fantastiska tips för att rengöra allt med denna mångsidiga och ekonomiska produkt.

1. Ta bort envisa fläckar från kläder och tyger

Fläckar på kläder eller andra textilier kan vara svåra att få bort, speciellt om de hunnit torka. Som tur är kan raklödder komma till undsättning! Applicera en liten mängd skum direkt på fläcken och skrubba med en ren trasa eller mjuk borste. Låt verka i några minuter, skölj sedan med kallt vatten innan du tvättar som vanligt. Denna metod fungerar särskilt bra på oljiga och färgade fläckar.

5 tips för att rengöra allt i huset med raklödder
5 tips för att rengöra allt i huset med raklödder

Trick: Använd en flaska med exakt spets för enklare lokal applicering och mindre avfall.

2. Blanka dina fönster och speglar utan ränder

Det är inte alltid lätt att rengöra fönster och speglar utan att lämna spår, även med specifika produkter. Testa raklödder istället! Applicera ett tunt lager skum på ytan som ska rengöras och torka sedan av med en ren, torr trasa i cirkulära rörelser. Resultatet blir streckfritt och med ojämförlig glans.

Bonusar: Denna metod hjälper också till att fördröja imma av speglar i badrummet.

3. Rengör och deodorisera din matta eller matta

Mattor och mattor tenderar att snabbt samla damm, smuts och dålig lukt. För att fräscha upp dem finns det inget som en bra rengöring med raklödder! Applicera ett generöst lager skum på ytan som ska behandlas och skrubba sedan med en mjuk borste eller en ren trasa. Låt stå på i några minuter och dammsug sedan upp allt med din dammsugare. Din matta kommer därmed att återfå sitt ursprungliga utseende och kommer att lukta rent.

4. Avfetta dina rostfria vitvaror

Rostfria vitvaror är ofta föremål för fingeravtryck och andra feta fläckar. För att rengöra dem effektivt och utan ansträngning, använd helt enkelt rakskum. Applicera en liten mängd skum på en ren, fuktig trasa och gnugga sedan området i fråga. Torka sedan av med en annan ren, torr trasa för att skina. Denna metod är inte bara snabb och enkel, utan den undviker också repor som vissa slipprodukter kan orsaka.

5. Avkalka och desinficera ditt badrum

Rakskum kan också användas för att rengöra och desinficera badrummet, speciellt keramiska ytor och kakelfogar. För att göra detta, applicera ett lager skum på de områden som ska behandlas (handfat, badkar, dusch, toalett), skrubba sedan med en tandborste eller svamp. Låt verka i några minuter och skölj sedan med varmt vatten. Den här metoden är inte bara ekonomisk och miljövänlig, den tar också bort kalkavlagringar och annan nedsmutsad smuts.

Trick: Tillsätt några droppar vit vinäger eller citronsaft till rakskummet för att öka dess effektivitet mot tandsten.

Underskatta inte rakskummets renande kraft! Den här produkten som vi alla har hemma kan visa sig vara en riktig allierad när det gäller att underhålla och städa vårt hem. Så fortsätt och prova dessa trick idag för felfria, ansträngningsfria resultat.

Foto av författare
Författarinformation, Cecilia Karlsson
Huvudsidan » Nyheter » 5 överraskande tips för att rengöra allt i huset med raklödder